Hoogezand-Sappemeer gul voor Amnesty International

Hoogezand - De collecte voor Amnesty International heeft in Hoogezand-Sappemeer (inclusief Kiel-Windeweer) € 2442 opgebracht.

Hiervoor hebben 55 vrijwilligers gecollecteerd. In heel Nederland werd meer dan 1,2 miljoen euro opgehaald voor het werk van Amnesty.

Amnesty International

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige mensenrechtenorganisatie. Voor onderzoeken en acties ontvangt zij geen geld van overheden of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften, zoals tijdens de collecte, zijn voor Amnesty dus van groot belang. Met dat geld kan Amnesty haar werk blijven doen. Zoals ze dat in het verleden voor Ales Bialiatski deed.

Ales Bialiatski

De Wit-Russische mensenrechtenverdediger Ales Bialiatski werd op 21 juni 2014 onverwacht vrijgelaten, na 3 jaar in de gevangenis gezeten te hebben. Hij zat een gevangenisstraf van 4,5 jaar uit vanwege zijn betrokkenheid bij Viasna. Deze mensenrechtenorganisatie ondersteunt slachtoffers van schendingen en verzamelt informatie over de mensenrechtensituatie in het land. Amnesty voerde uitvoerig actie voor de vrijlating van Bialiatski in 2013. Later gaf hij aan dat hij mede door de druk vanuit Amnesty is vrijgelaten.