Loods autosloperij in Kiel-Windeweer gaat in vlammen op

Kiel-Windeweer - Een uitslaande brand heeft vrijdagavond laat in Kiel-Windeweer een loods van ongeveer 10 bij 30 meter totaal verwoest. In de loods was een autosloperij gevestigd.

Toen de eerste bluswagen van het korps van Zuidlaren ter plaatse was kwam er rook uit de loods. Kort daarna sloegen de vlammen uit het pand. Daarop werden nog twee bluswagens en hoogwerker uit Hoogezand naar de brand gedirigeerd. Ook werd een watertankwagen van de Drentse buurregio ingezet.

Gasflessen

Voornaamste zorg was op dat moment een groot aantal gasflessen in en om het pand. Door de hitte zouden deze voor een uitbreiding van het vuur kunnen zorgen. Vandaar dat de bewoners van 5 woningen werd verzocht om tijdelijk elders onderdak te zoeken. Mede dankzij een gunstige windrichting kon worden voorkomen dat de brand zich uitbreidde. De loods brandde volledig uit.

Nablussen

De brandweer is nog een aantal uren bezig geweest met nablussen. De bewoners van de ontruimde woningen mochten de rest van de nacht weer in hun eigen bed slapen. Bij de brand raakte niemand gewond. De politie onderzoekt het ontstaan van de brand.