Stan Kok en Wouter Wolfs van Het Turninstituut naar NK Turnen

Hoogezand - Stan Kok en Wouter Wolfs van Het Turninstituut uit Hoogezand hebben zich zaterdag geplaatst voor het NK Turnen.

Wouter kwalificeerde zich in Zwijndrecht voor de landelijke finale in de derde divisie. Stan plaatste zich in Beilen voor de landelijke finale in de vierde divisie.

Wouter Wolfs

Wouter Wolfs, uitkomend in de categorie junioren I, plaatste zich voor het NK door in de halve finale bij de beste 12 te eindigen. Hij deed dit met slechts 0.05 voorsprong op de nummer 13. Wouter kwalificeerde zich ook nog voor een toestelfinale: vloer. Senior Viktor Bruinen plaatste zich voor de finale op het onderdeel ringen.

Stan Kok

Stan Kok, debuterend bij de instappers vierde divisie, plaatste zich voor het NK door de halve finale in Beilen op overtuigende wijze te winnen. Stan had maar liefst 3 punten voorsprong op de nummer 2. Behalve voor de landelijke vierde divisiefinale plaatste hij zich daarmee ook voor de Noordoostfinale. Zijn clubgenoten Jop Smilde (pupillen) en Tyrell van Oosten (benjamins) kwalificeerden zich eveneens voor de Noordoostfinale. Deze vindt 18 april plaats. Daarna zal Tyrell zijn carrière vervolgen bij Turncentrum Sportstad Heerenveen, waarvoor hij is gescout.