Teams dr. Aletta Jacobs College naar Olympic Moves NK zaalvoetbal

Hoogezand - 2 Teams van het dr. Aletta Jacobs College hebben zich geplaatst voor de finale van het Olympic Moves NK zaalvoetbal. Deze landelijke finale vindt vrijdag 17 april plaats in Arnhem.

Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand doet elk jaar mee aan het onderdeel zaalvoetbal van Olympic Moves, een landelijke competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs. Jongeren dagen elkaar hierbij eerst regionaal en daarna nationaal uit om het nationale kampioenschap voor scholen.

4 Teams

Vorige week streden teams van 12 scholen uit de noordelijke provincies in Leek tegen elkaar. Het dr. Aletta Jacobs College was met 4 teams vertegenwoordigd, onder leiding van docent Rutger Jan Buijs. De jongens uit de 3de/ 4de klas en die uit de 5de/ d6e klas waren in hun categorie heer en meester en plaatsten zich voor 'Arnhem'. De jongens uit klas 1 en 2 redden het net niet om de halve finale te halen. Er kwam ook een meisjesteam van het Aletta in actie in de regiofinale. Deze ploeg won 1 wedstrijd maar plaatste zich niet voor de landelijke finale.