Inschrijvingstermijn Vonk van Hoogezand-Sappemeer verlengd

Hoogezand - De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft de inschrijvingstermijn voor de Vonk van Hoogezand-Sappemeer verlengd. Ideeën kunnen nu tot 24 april 23.59 uur ingediend worden.

De Vonk van Hoogezand-Sappemeer is een ideeënwedstrijd om de samenleving uit de stoel en in de benen te krijgen. De gemeente wil inwoners hiermee stimuleren zich in te zetten voor een betere en leukere leefomgeving. Ze zoekt initiatieven en ideeën die bijdragen aan de gezondheid in wijk of dorp en die onderling contact versterken.

Wedstrijdvorm

Kenmerkend is de wedstrijdvorm: inwoners dienen ideeën in en kiezen het beste idee tot winnaar. De beste ideeën worden gehonoreerd met een geldprijs (tot 3000 euro) om ze daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Aan de ontwikkeling, keuze en uitvoering van de ideeën doen bewoners actief mee.

Prijzengeld

De pot met prijzengeld is gevuld met € 11.500. Als de 3 winnaars samen niet het volledige prijzengeld nodig hebben, zal de jury het overgebleven budget naar eigen inzicht besteden aan andere genomineerde initiatieven. Na de eerste ronde van de wedstrijd kiezen de inwoners van Hoogezand-Sappemeer de beste ideeën uit. Tijdens de Dag van het Park op 21 juni in het Gorechtpark in Hoogezand worden de 3 winnende ideeën bekendgemaakt. Een idee kan worden ingediend door een formulier op www.devonkvanhoogezand-sappemeer.nl in te vullen.