Is Jennifer Roodbergen uit Foxhol Miss Beauty of Groningen?

Foxhol - Jennifer Roodbergen uit Foxhol werd op Instagram gescout voor een casting voor de missverkiezing Miss Beauty of the Netherlands. De 19-jarige plaatste zich daar voor de finale van Miss Beauty of Groningen.

Door Marc Jansen

De casting vond vorige week plaats in Hotel Fletcher Langewold in Roden. "Ik heb er goed over nagedacht of ik mee zou doen en heb ook overlegd met mijn familie. En hoewel ik het best druk met school heb – ik volg in Zwolle de hbo-opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie – heb ik toch besloten mee te doen. Omdat het een mooie kans is. En een enorme ervaring." Ruim 100 kandidaten uit Groningen en Drenthe meldden zich aan. Zij mochten zich in eerste instantie in groepjes van 4 of 5 missen voorstellen aan de jury. Op deze voorstelronde volgde een bikinironde.

Geen vleeskeuring

"Vooraf dacht ik nog dat je zoiets als een vleeskeuring zou kunnen zien. Maar er was zo'n goede sfeer dat dit gevoel onmiddellijk weggenomen werd. Bovendien werd ook heel nadrukkelijk naar de persoon achter het plaatje gekeken. In de voorstelronde moest je bijvoorbeeld ook iets vertellen over je hobby's." "Wat mijn hobby's zijn? Mijn grootste hobby is het bedrijfje Spraakmaken, dat ik samen met een paar vrienden run. We steken hier veel tijd in en zorgen ervoor dat onbekend talent in de media wordt gebracht. Verder sport ik elke dag, vind ik het leuk af en toe fotoshoots te doen en werk ik heel graag met kinderen; ik ben afgestudeerd pedagogisch werker." Na de bikinironde kregen alle kandidaten nog een vraag, gesteld in het Engels. "Ik moest antwoord geven op de vragen wat mannen kunnen leren van vrouwen. Mijn antwoord: communiceren. Dan zouden de dingen een stuk gemakkelijker verlopen..."

Stemmen

Uiteindelijk werden 16 missen gekozen voor de verkiezing van een Miss Beauty of Groningen. Deze verkiezing vindt 14 juni plaats in MartiniPlaza in Groningen. "Het juryoordeel bepaalt voor 70 % de uitslag", weet Roodbergen. "De andere 30 procent is voor het publiek. Dat kan stemmen via missbeautynetherlands.com/provincies/miss-beauty-of-groningen." De winnares van Miss Beauty of Groningen plaatst zich uiteindelijk voor een finale waarin wordt gestreden om de titel Miss Beauty of the Netherlands. Over wat er daarna kan gebeuren denk Jennifer nog niet te veel na. "Ik ga er nu vanuit dat ik gewoon mijn studie ga afmaken; ik ben nu eerstejaars. En dat ik in de toekomst mensen ga helpen." "Aan de andere kant: als ik echt als model zou kunnen doorbreken, is dat ook wel interessant…" Behalve Jennifer Roodbergen haalde ook Annemarie Kuiper uit Sappemeer de finale van Miss Beauty of Groningen. Klik hier voor meer hierover.