De Klimroos in Sappemeer heropent met nieuwe Variagroep

Sappemeer - Het is donderdag 9 april feest bij De Klimroos in Sappemeer.

De NOVO-kwekerij heeft een verbouwing ondergaan voor de ambachtelijke groep. Bovendien is nieuwbouw gepleegd voor de zogenaamde Variagroep. Hierdoor hebben verschillende cliënten van centrum voor dagbesteding De Stijgbeugel in Hoogezand een nieuwe plek gevonden.

De Klimroos

Kwekerij De Klimroos is een dagbestedingslocatie van NOVO. Bij De Klimroos werken mensen met een verstandelijke beperking letterlijk met de handen in de natuur. Dit onder deskundige begeleiding én in samenwerking met vrijwilligers. De activiteiten variëren per seizoen, afgestemd op het ritme van de natuur. Er is een kwekerij met onder andere kassen en een pluktuin, een timmergroep en een houtgroep voor haardhout. De producten worden verkocht in de winkel op het terrein aan de Vosholen 8 in Sappemeer.

Kwekerij en pluktuin

De kwekerij heeft een warme kas, een koude kas, een tunnelkas en een grote pluktuin. In het vroege voorjaar wordt er gezaaid en gestekt in de kassen. Deze worden gevuld met 1-jarige perkplanten en potplanten. Daarnaast worden bloemen en planten voor de pluktuin gekweekt. Klanten kunnen met behulp van een mandje en een bloemenschaar zelf hun boeket samenstellen. In het najaar is het tijd om op te ruimen. ’s Winters staat de kwekerij in het teken van de feestdagen en zijn kerststukjes, kerstbomen en verschillende vogelproducten verkrijgbaar. De Klimroos is dan in ‘kerstsfeer’.

Timmergroep

In de timmergroep worden tuinmeubelen gemaakt van steiger- of pallethout. Daarnaast worden houten tuindecoraties zoals vogelhuisjes en bloembakken gemaakt. Rond thema-dagen als Kerstmis, Halloween, Valentijnsdag en Pasen worden decoraties gemaakt, waarbij cliënten hun eigen creatieve inbreng hebben.

Houtgroep

In de houtgroep wordt hout gekloofd, bestemd voor haarden en vuurkorven. Cliënten leveren (onder begeleiding) het hout bij de klanten af. Vanuit de houtgroep helpt een groep 2 dagen per week bij een manege.

Variagroep

De Variagroep  bestaat uit mensen die baat hebben bij meer structuur, duidelijkheid en minder prikkels. In deze groep worden op kleine schaal tuinfakkels en kaarsen gemaakt. Deze worden verkocht in de winkel.

Pluktuin

De Klimroos is dit jaar gestart met een pluktuin voor klein fruit. Hier kan tegen betaling zelf een bakje met fruit gevuld worden.