Basisschoolleerlingen H-S, Slochteren en Haren 'scoren' 4789 boeken

Hoogezand - Basisschoolleerlingen uit Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Haren hebben 4789 boeken gelezen in het kader van het leesproject 'Scoor een Boek!'.

Dit leesproject werd vrijdagochtend afgesloten op het kunstgrasveld van HS'88 in Hoogezand.

Scoor een Boek!

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Plezier in lezen is daarbij een belangrijke voorwaarde. Met Scoor een Boek! koppelt de Bibliotheek lezen aan sport. Ook FC Groningen in de maatschappij vervult hierbij een belangrijke rol. De leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de deelnemende scholen zijn de afgelopen 10 weken aangespoord om te lezen, onder meer met videoboodschappen van FC Groningen-speler Nick van der Velden. In totaal lazen de kinderen dus 4789 boeken. “Een prachtige score”, meent wethouder Oetra Gopal van Hoogezand-Sappemeer. “Het is belangrijk dat kinderen veel en met plezier lezen en ik ben blij dat dit project hieraan heeft kunnen bijdragen!”

Scoren op het veld

Na tien weken 'scoren in de klas', konden de kinderen bij de afsluiting van het project scoren op het veld. Met activiteiten als ‘stropdasschieten’, ‘voetbalbowling’ en een mega stormbaan beleefden de 666 kinderen zichtbaar veel plezier. De klassen die de meeste punten scoorden, wonnen bovendien een door Nick van der Velden gesigneerde FC Groningen-bal. De uiteindelijke winnaars waren groep 5/ 6 van het Galjoen uit Hoogezand en groep 6 van De Tweemaster uit Hoogezand.

Totaalscore

Na 3 succesvolle jaren, waarin het aantal gemeenten, klassen en kinderen jaarlijks steeg, is het project dit jaar provinciebreed uitgerold. Ruim 5000 leerlingen uit 236 klassen van 1534 scholen deden in 2015 mee aan 'Scoor een Boek!'. Hoeveel boeken er exact in 2015 zijn gelezen, wordt donderdag 23 april bekendgemaakt in Veendam.