Guinness wereldrecordpoging met vlaggenlijn in Zuidlaren

Zuidlaren - Zuidlaren staat volgende week in het teken van een Guinness wereldrecordpoging. De bedoeling is een meer dan 25 kilometer vlaggenlijn op te hangen.

De wereldrecordpoging is een initiatief van 40 jongeren van World Servants Anloo - Zuidlaren, hierbij gesteund door de Oranjevereniging.

Tiquipaya

De World Servants-jongeren gaan in de zomer 3 weken naar het Boliviaanse dorp Tiquipaya. Niet om vakantie te vieren maar om daar samen met een lokale aannemer een multifunctioneel schoolgebouw neer te zetten. Door de vlaggenlijn in stukken te verkopen wordt geprobeerd een flink geldbedrag bij elkaar te sparen. De vlaggenlijn is door meer dan 150 vrijwilligers gemaakt. Zij hebben maanden gewerkt om meer dan 120.000 vlaggetjes te snijden en te knippen uit dekbedden, hoeslakens, tafelkleden en gordijnen.

Koningsweekend

De (laatste 250 meter van de) vlaggenlijn wordt zaterdag 25 april - in het kader van het Koningsweekend - vanaf 13.00 uur opgehangen. Dit gaat gepaard met optredens van enkele artiesten. Omdat zoveel vlaggetjes opgehangen moeten worden wordt donderdag 23 april al begonnen. Notaris Erwin Akkerman, inwoner van Zuidlaren, is zaterdagmiddag aanwezig om het wereldrecord (al dan niet) vast te stellen.