Koningsboom in Boswijk in Sappemeer

Sappemeer - Achter Zonnehuis St. Jozef aan de Klinker in Sappemeer wordt donderdag 23 april een koningsboom gepresenteerd. Dit gebeurt om 16.00 uur.

In 2013 is in veel Nederlandse gemeenten een herinneringsboom geplant ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. De gemeente Hoogezand-Sappemeer deed dit niet. Reden voor Bewonersorganisatie Boswijk in Sappemeer zelf zo’n boom aan te schaffen. De boom, een linde (Tilia henryana, variëteit subglabra), werd op 10 april 2014 geplant door medewerkers van het Bedrijf voor Werk en Re-integratie (BWR).

Sierhekwerk

De boom ontbeerde echter nog een sierhekwerk met plaquette, een must voor Bewonersorganisatie Boswijk. Zij zocht daarom samenwerking met het dr. Aletta Jacobs College uit Hoogezand. Dit resulteerde in een leerproject, waarbij leerlingen een sierhekwerk maakten. Het eindresultaat werd donderdag geplaatst, door de leerlingen zelf. Eerder, in 2013, maakten leerlingen van het Aletta Jacob College al de cortenstalen boot Aletta. Deze 'boot' is afgemeerd aan de splitsing Nageljongen/ Ankersmid in Sappemeer.

Plaquette

Voor de plaquette klopte de bewonersorganisatie aan Luuk Dekens van de Dekens Groep. Dekens besloot spontaan de plaquette, uitgevoerd in aluminium, te schenken.