Naam Klinkertunnel wordt officiële naam viaduct

Sappemeer - Viaduct en spoorwegviaduct over de Klinker in Sappemeer dragen vanaf donderdag 23 april officieel de naam Klinkertunnel.

Al sinds de eerste bouwplannen voorafgaand aan de plaatsing in november 2007, wordt het geheel in de volksmond zo genoemd. Bewonersorganisatie Boswijk vindt dat de tunnel een zichtbare naam verdient. Het bestuur van de bewonersorganisatie heeft daarom, in overleg met de gemeentelijke afdeling IBOR en wijkmanager Rob Hermans, besloten zelf de benodigde letters op de 'tunnel' te laten plaatsen. De naam Klinkertunnel zal vanaf donderdag zowel vanaf de Klinker, als vanaf de aansluitende (toekomstige) weg Croonhoven in de wijk Vosholen van verre te zien zijn.

Verbinding Boswijk - Vosholen

De Klinkertunnel verbindt Boswijk met de wijk Vosholen en gaat over twee belangrijke verkeersaders in Sappemeer: de Klinker en het fietspad. De twee worden nog interessanter voor gebruikers als ze worden doorgetrokken en onder de naam Croonhoven aansluiten op de weg Vosholen. Ook het toekomstige Kindcentrum De Vosholen zal de verkeersdruk op gezette tijden laten toenemen. "De gemeente zal dan extra aandacht moeten hebben voor een veilige oversteek voor de fietsers Klinker- Vaartwijk vice versa, omdat er dan meer jonge, nog niet zo stabiel fietsende kinderen gebruik van zullen maken", meent Bewonersorganisatie Boswijk. Over het spoorwegviaduct rijden doordeweeks 8 Arriva-treinen per uur.

Rijstrook buiten gebruik

Vanwege de beletteringswerkzaamheden is donderdag 23 april 1 rijstrook onder de tunnel vanaf ongeveer 09.00 uur buiten gebruik.