Oranje Fonds Collecte: langs 6165 voordeuren in Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand - Van maandag 27 april tot en met zaterdag 2 mei gaan 2 organisaties in Hoogezand-Sappemeer op pad voor de eerste landelijke Oranje Fonds Collecte. Dit zijn Stichting Burgerparticipatie Hoogezand en Stichting Speelgoedbank Amalia. Zij bellen aan bij 6165 voordeuren.

De collecteweek sluit aan op het evenement Lang Leve de Club op 25 april, waarmee 200 jaar recht op vrijheid van vereniging en vergadering gevierd wordt. Uit onderzoek door Ipsos blijkt dat 85 % van de Nederlanders het belangrijk vindt dat je je in Nederland mag verenigen en eveneens 85 % bestempelt vrijwilligers bij stichtingen en verenigingen als onmisbaar. Nederlanders kennen vooral een sociaal belang toe aan stichtingen en verenigingen. Driekwart vindt bijvoorbeeld dat mensen minder eenzaam zijn door het bestaan van deze organisaties. Ook zijn ze belangrijk voor de binding in de samenleving en voor het ondersteunen van zwakkere groepen in onze maatschappij. Met de Oranje Fonds Collecte kunnen zij nu extra geld ophalen voor al hun kleine en grote wensen.

Oranje Fonds Collecte

De Oranje Fonds Collecte vindt voor het eerst plaats in het hele land. De helft van het opgehaalde bedrag is voor de collecterende organisatie. De andere helft kent het fonds toe aan sociale initiatieven in dezelfde provincie. Zo blijft al het opgehaalde geld dichtbij. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.