Lintje voor Jan Sporrel en Willy Zimmerman

Hoogezand-Sappermeer - Jan Sporrel uit Kropswolde en Willy Zimmerman uit Hoogezand zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Peter de Jonge van H-S speldde hen hun lintje op.

Jan Sporrel

Jan Sporrel is al 25 jaar, sinds 1990, voorzitter van de 250 leden tellende Vereniging Dorpsbelangen Kropswolde. Als zodanig zet hij zich in voor activiteiten die de bewoners van het dorp binden en behartigt hij de belangen van alle 1700 inwoners van het dorp. Voordat hij actief werd voor zijn dorp was Sporrel zweminstructeur bij Z&PC De Inktvis (1975-1987) en penningmeester van postduivenvereniging De Luchtstormers (1982–1987). Sinds 2003 is Sporrel voorlees- opa op de Walstraschool in Kropswolde en in de openbare bibliotheek van Hoogezand. Dit in navolging van het project '50+ leest voor'. Sporrel leest vrijwel wekelijks voor bij de peuters en de kleuters. Dit ten behoeve van de taalontwikkeling van het jonge kind. Verder is hij sinds 2007 lid van het 4-mei comité Hoogezand-Sappemeer. Van daaruit is ieder jaar betrokken bij de voorbereiding van de herdenkingsbijeenkomst op de begraafplaats van Kropswolde. Sinds vorig jaar geeft hij bovendien op vrijwillige basis rondleidingen op Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer.

Willy Zimmerman

Willy Zimmerman is sinds 1984 als trainer/ coach van één of meerdere teams actief voor Volleybalclub Beerta. Hij geldt als drijvende en bindende kracht achter VC Beerta. Behalve als trainer/ coach is hij er actief als voorzitter, zaalwacht, wedstrijdsecretaris en scheidsrechter. Verder was hij scheidsrechter en richtte hij in 1999, samen Willem Lohof, ZILO op. Zimmerman en Lohof (ZILO) zorgden voor de opleiding van verenigingsleden tot volleybalscheidsrechter, zodat de NeVoBo kon beschikken over voldoende scheidsrechters. Een belangrijk voordeel was dat de cursussen in de regio plaats konden vinden. Sinds 2011 verleent hij mantelzorg aan zijn buurvrouw. Voor zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving is de