Langste vlaggenlijn ter wereld in Zuidlaren

Zuidlaren - Het is de jongeren van World Servants Anloo – Zuidlaren gelukt. Gesteund door de Oranjevereniging en heel veel vrijwilligers hebben zij een Guinness wereldrecord gepakt met de langste vlaggenlijn.

Notaris Erwin Akkerman maakte het resultaat tijdens het Oranjeconcert, een muzikale bijeenkomst in de Ontmoetingskerk in Zuidlaren, bekend. Na een uitgebreide controle van de vlaggenlijn bleek de totale afstand 24.293,50 meter te zijn. Vervolgens overhandigde de notaris, onder luid gejuich van alle aanwezigen, een certificaat met daarop de juiste afstand aan de groep jongeren die dit jaar naar Bolivia gaat om daar lokalen voor een medische post te bouwen. Ook vertelde hij dat er in deze lijn 113.500 vlaggetjes zijn verwerkt.

Vlaggetjes

Overal in het dorp hangen nu nog de vlaggetjes aan een meer dan 24 kilometer lange lijn. De laatste 100 meter van de vlaggenlijn werd zaterdag opgehangen; samen met een aantal scholieren die meehielpen met het knippen van de vlaggetjes. Dit heuglijke feit ging gepaard met het drinken van een oranjebitter. Aansluitend vond een optreden plaats van Imca Marina en het duo Los Mayas uit Rotterdam.

63.500 Euro

Aan de recordpoging was een verloting gekoppeld, bedoeld om zoveel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen voor de bouwkosten van een ontwikkelingsproject in Bolivia. Tot nu toe is er 63.500 euro opgehaald. In totaal hebben de jongeren 73.000 euro nodig.