'Starende mannenkop' uitgegraven voor verhuizing

Hoogezand - Staalstraal Zuidbroek B.V. heeft donderdag het voor het Kielzog aan de Kerkstraat in Hoogezand geposteerde kunstwerk ‘Starende mannenkop’ uitgegraven en opgehaald.

Het kunstwerk wordt opnieuw in de verf gezet en wordt vervolgens in het najaar herplaatst aan de achterzijde van het Huis voor Cultuur en Bestuur, als onderdeel van de herinrichting openbare ruimte.

Starende mannenkop

'Starende mannekop' is een beeld van Karen Carpay, gemaakt van geschilderd staal. Het beeld is in 1991, in opdracht van de Rijksgebouwendienst, geplaatst. Het huidige (tijdelijke) onderkomen van het Kielzog deed toen nog dienst als arbeidsbureau.

Bewogen scherm

'Starende mannenkop' wordt in het najaar in de tuin van het Huis voor Cultuur en Bestuur geplaatst, evenals 'Bewogen scherm' van André Volten. Het werk van Volten, dat nu nog in de ‘voortuin’ van het gemeentehuis staat is een abstract beeld dat naar constructie in staal verwijst. Beide beelden gaan elkaar aanvullen, is de bedoeling: het één menselijk, het andere als industriële constructie.