Jeugdteam LTC NOHN uit Sappemeer wint toernooi in 'Madrid'

sappemeer - Jeugdteams van TC Veendam, LTC De Kanonniers, TC Ten Boer en LTC NOHN kwamen zondag op het tennispark van LTC NOHN in Sappemeer in actie in een World Tour-toernooi.

Kinderen tennissen tegenwoordig volgens de Tenniskids-methode. Oefeningen zijn afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen zodat ze het spel zo snel mogelijk leren spelen.

World Tour

De verschillende fases die een kind doorloopt zijn Rood, Oranje en Groen. Bij elke fase hoort een andere baangrootte en balsoort. Bij de verschillende kleuren hoort bovendien een competitiesysteem, de World Tour en Groene competitie. De World Tour bestaat uit 9 speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour.

Madrid

Het tennispark van LTC NOHN was zondag toneel van de 3de speeldag van het seizoen; 'Madrid' was de speelstad. In 3 rondes ongeveer 30 minuten moesten de kinderen zoveel mogelijk wedstrijden zien te winnen. Team Rood van LTC NOHN, bestaande uit Demi, Nika, Noor en Monique, en TC wonnen beide 2 rondes en moesten onderling uitmaken wie zich dagwinnaar mocht noemen. In de beslissende ronde speelden de beide clubs gelijk: 10-10. Het aantal gewonnen wedstrijd gaf uiteindelijk de doorslag. LTC NOHN won met 1 punt verschil.