Nog vlotter winkelen: zelfscan bij Jumbo in Sappemeer en Hoogezand

Hoogezand - Nog vlotter winkelen en precies bijhouden hoeveel je uitgeeft. Dit is sinds vorige week donderdag mogelijk bij Jumbo Hoogezand Meint Veningastraat (Martenshoek) en vanaf morgen (donderdag) bij Jumbo Sappemeer.

Klanten van deze beide supermarkten kunnen voortaan gebruik maken van een zelfscan-systeem, waarmee ze hun boodschappen zelf kunnen scannen. "Dit scheelt klanten tijd. En het is nog eens heel gemakkelijk ook. Klanten kunnen de boodschappen nu namelijk al tijdens het winkelen inpakken in een krat of een tas. Bovendien toont de handscanner een overzicht van het totaalbedrag van de aankopen", legt ondernemer John van Rotterdam uit.

Persoonlijke service

Het bijzondere van het zelfscan-systeem bij Jumbo is volgens hem dat de klant met de zelfscan toch afrekent bij een caissière. "Zo blijft de persoonlijke service die we bij Jumbo zo belangrijk vinden behouden." Het systeem van Jumbo onderscheidt zich ook omdat een klantenpas niet nodig is. Bij gebruik van zelfscan kan de klant zowel met contant geld als met pin afrekenen. Met behulp van de scanner kunnen klanten van Jumbo sneller boodschappen doen.

Keuze van de klant

Van Rotterdam benadrukt dat het gebruik van zelfscan een keuze van de klant is. "Wie gewoon op de traditionele manier bij de kassa wil afrekenen, kan vanzelfsprekend op die manier boodschappen blijven doen. Maar we vinden het wel leuk als klanten het een keer proberen. Dan kunnen ze ervaren dat boodschappen doen met behulp van de scanner nog leuker is. Onze medewerkers staan altijd klaar om klanten te helpen met de uitleg van het nieuwe systeem."

Snel en eenvoudig

De scanner is snel en eenvoudig te bedienen. De klant pakt hem mee bij de ingang van de winkel. Met 1 druk op de knop kan het apparaat worden gediend, de gescande artikelen kunnen direct in de boodschappentas worden gestopt. Om af te rekenen geeft de klant de handscanner af bij de caissière. Die leest de scanner leeg en rekent af met de klant.