Kleurrijke LSD op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand

Hoogezand - De laatste schooldag (LSD) voor de eindexamenleerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand stond voor een belangrijk deel in het teken van schuim en kleur.

Traditiegetrouw namen de eindexamenleerlingen rond 11.00 uur de 'macht' over. Met sirenes, gejoel en rondvliegende confetti werden de leerlingen uit de lagere klassen uit de lessen gehaald. Zij werden allemaal naar het schoolplein geleid, waar ze – als ze pech hadden – getrakteerd werden op een schuim- en/ of verfbad. Want de examenkandidaten hadden naast een groot springkussen op het grasveld ook gezorgd voor een schuimkanon en holy powder. Dit laatste zorgde ervoor dat het plein en de leerlingen even kleurrijk kleurden als het gebouw.

Zaalvoetbal

Om 11.40 uur vertrok iedereen naar de Europahal waar een zaalvoetbalteam van eindexamenleerlingen het opnam tegen een team van docenten, dit onder begeleiding van cheerleaders. De leerlingen stonden in de eerste helft met 3-0 voor, maar verloren de voorsprong in de tweede helft toen het docententeam zeer sterk terugkwam. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-4 en werd door strafschoppen beslist in het voordeel van de leerlingen.

Afsluiting

Na een barbecue en pubquiz op school vrijdagmiddag gingen de leerlingen en docenten ‘s avonds uit hun dak tijdens een feest in de stad Groningen. Na de meivakantie wordt het weer serieus, want dan beginnen de schriftelijke examens.