Training voor vrijwilligers over mensen met verstandelijke beperking

HOOGEZAND -  Het Vrijwilligerscollege geeft op 28 mei een gratis training voor vrijwilligers en mantelzorgers die werken met of zorg hebben voor iemand met een verstandelijke beperking.

De training geeft je meer kijk op een verstandelijke beperking en daardoor meer begrip. Hoe ga je er als vrijwilliger mee om? Waar loop je als vrijwilliger of mantelzorger tegenaan?

Inzicht in leven met een verstandelijke beperking

Ook biedt de training meer kennis en inzicht op het gebied van wonen, werken en de invulling van vrije tijd voor iemand met een verstandelijke beperking. Tijdens de training zal er genoeg gelegenheid zijn om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen. De training wordt gegeven door Bas Scholte-Aalbes van de Bloemenstaete. De Bloemenstaete, onderdeel van De Zijlen, is een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking.

Aanmelden voor de training

De training vindt plaats op 28 mei 2015 van 13.15 tot 15.15 uur bij Kwartier Zorg & Welzijn aan de Laan van de Sport 2 in Hoogezand. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar aanmelden is wel vereist. Dat kan via de website www.kwartierzorgenwelzijn.nl/activiteiten of telefonisch 0598-364900.

Vrijwilligerscollege

Het Vrijwilligerscollege is een initiatief van het Steunpunt Vrijwilligerswerk, onderdeel van Kwartier Zorg & Welzijn en is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Skanfonds en de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Het biedt alle vrijwilligers en -organisaties in Hoogezand-Sappemeer de mogelijkheid zich (verder) te ontwikkelen in het vrijwilligerswerk via groepstrainingen of individuele begeleidingen.