Gasthuis H-S zoekt financiële steun

HOOGEZAND - Het bouwbord dat door de makers is geplaatst op de bouwplaats van het toekomstig gasthuis in Hoogezand is woensdag 20 mei  overgedragen aan het bestuur van het Gasthuis H-S.

Op het bord staat het nieuwe gebouw in perspectief op en tevens de tekst "Steun dit initiatief" door geld over te maken op een vermeld bankrekening.

Over Gasthuis Hoogezand-Sappemeer

Begin dit jaar ondertekende het bestuur van het Gasthuis Hoogezand-Sappemeer en Peter Pinkhaar, directeur van Steelande Wonen, het contract voor het realiseren van een gasthuis of hospice in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Ruim drie jaar heeft het bestuur van het gasthuis gewerkt aan de realisatie ervan. Op Kerkstraat 239 wordt er een nieuwe dubbele woning gebouwd, die direct bij de bouw geschikt gemaakt wordt voor gebruik als hospice. Tijdens de ondertekening werd bekend gemaakt dat de bouw spoedig zou beginnen. Echter, vanwege de aardbevingsproblematiek heeft Steelande Wonen besloten onderzoek te laten doen naar de bevingbestendigheid van het gebouw. Dit vertraagt de bouw aanzienlijk. De verwachting is nu dat begin juni met de bouw begonnen kan worden. De bouwtijd is ongeveer 6 tot 8 maanden. Het bestuur verwacht nu dat het gasthuis begin 2016 in gebruik genomen kan worden.

Gasthuis zoekt nog financiële steun

Er is geld voor de bouw en de inrichting en ook voor het opstarten van de organisatie, maar nog niet genoeg. De verwachting is dat het gasthuis vanaf het begin niet volledig bezet zal zijn, terwijl wel de huur en vaste lasten betaald moeten worden. Ook zijn er bij het in gebruik nemen extra kosten. Zo moeten de uren van de ondersteuner van de vrijwilligers het eerste jaar betaald worden. Daarna kan men gebruik maken van een subsidie van VWS. Het bestuur van het gasthuis gaat er nu van uit dat er nog € 40.000 nodig is om de eerste twee jaar goed door te komen. Het bestuur hoopt door allerlei acties het financiële gat de komende tijd verder te dichten. Zij is van plan om in het najaar een grote afsluitende actie te houden waarbij ook de sponsoren zullen worden betrokken.