Rolstoelvriendelijke vogelkijkhut in Kropswolderbuitenpolder

KROPSWOLDE - Het Groninger Landschap heeft een rolstoelvriendelijke vogelkijkhut gerealiseerd in de Kropswolderbuitenpolder in het Zuidlaardermeergebied.

De officiële opening vindt plaats op dinsdag 26 mei 2015 om 11.30 uur.

Vogelkijkhut Kropswolderbuitenpolder 

Vanuit de vogelkijkhut is er een prachtig uitzicht over de Kropswolderbuitenpolder en zijn er bijzondere vogels te spotten zoals de witwangstern, geoorde futen en zelfs zeearenden. In de polder draait alles om water. Hoge waterstanden aan het einde van de winter die diep uitzakken in de zomer, precies zoals dat in een natuurlijk wetland gebeurt. Deze wisselende waterstanden leveren een uitstekende leefomgeving voor tal van vogels en moerasnatuur. De realisatie van de kijkhut is financieel mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, een nalatenschap van de heer H.A. Spa uit Haren en een gift van één van de bedrijfssponsoren van Het Groninger Landschap.

Opening vogelkijkhut

De feestelijke openstelling vindt plaats op 26 mei. De kijkhut wordt geopend door kunstenaar Eric van Ommen, leerlingen van groep 6 en 7 van de Openbare Walstraschool uit Kropswolde, en Marco Glastra, directeur van Het Groninger Landschap. Adres vogelkijkhut: Polderpad in Kropswolde.