Maxima Fietstoer langs kledingbanken

SAPPEMEER - , VEENDAM, WINSCHOTEN -  Kledingbank Maxima organiseert voor 6 juni 2015 een fietstoer langs alle Maxima's in de regio.

De deelnemers kunnen kiezen uit 25, 50, 75 of zelfs 100 km.

Doel van de Maxima Fietstoer

"Het doel van de Maxima Fietstour is iedereen te laten kennismaken met de kledingbanken," vertelt Henk Slagter, initiatiefnemer van Stichting Kledingbank Maxima. "De fietsers kunnen bij elke kledingbank afstappen voor een rondleiding. Daarnaast heeft iedere kledingbank een eigen programma. In Sappemeer is het open huis van 10.00 tot 17.00 uur. In Veendam staan kraampjes met hobby-producten en zelfgemaakte hapjes. Bij Maxima Winschoten is het helemaal feest met modeshows, dance optredens, een rommelmarkt en live muziek."

Donaties en schenkingen

De Maxima kledingbanken hopen dat er een flink bedrag bij elkaar wordt gefietst om de exploitatie rond te krijgen. Slagter: "Onze kledingbanken zijn afhankelijk van donaties van particulieren en organisaties als het Oranjefonds. Ook zijn er winkels die ons elk seizoen restpartijen cadeau doen. Nieuwe, ongedragen kleding. Wij zijn er erg blij mee en voor de winkels is het een aftrekpost omdat de kledingbank een ANBI-status heeft. Alle donaties, ook financiële, zijn welkom."

Kennismaken met Maxima

Carla Claassen van Maxima Veendam hoopt dat ook de doelgroep van Maxima gebruik maakt van de mogelijkheid om de kledingbank te ontdekken. "We horen vaak dat mensen zich schamen om bij ons te komen. Dat is echt nergens voor nodig. Veel van onze vrijwilligers behoren zelf tot de doelgroep, dus we weten hoe het is. En het is hier ook geen rommelige boel. Al onze kledingbanken zijn ingericht als winkels. Er staan etalagepoppen en onze medewerkers adviseren de klanten bij het uitzoeken van leuke kleding. Het is net een gewone winkel, alleen hoef je bij Maxima niet af te rekenen."

Gratis kleding bij Maxima

In plaats daarvan krijgt elke klant van kledingbank Maxima krijgt een kaart met 15 items die ze per seizoen gratis mogen uitkiezen. "Zoveel t-shirts, zoveel broeken, schoenen, enz. Sommige mensen komen een ochtend winkelen en zijn dan meteen klaar. Anderen komen nu en dan langs om iets leuks uit te zoeken."

Meedoen aan de Maxima Fietstoer

Het inschrijfgeld voor de Maxima Fietstoer bedraagt € 10,- inclusief eten en drinken voor onderweg. Inschrijven kan tot en met 4 juni via www.kledingbankmaxima.nl, of op de dag zelf aan de start. De deelnemers kunnen zich ook laten sponsoren door familie, kennissen of bedrijven. Dat kan per km of per selfie met plaatsnaambord of per selfie met kledingbank Maxima. Aan de finish wacht de deelnemers een verrassing. Er kan gestart worden op de volgende punten:
  1. Maxima Sappemeer: Molenraai 1
  2. Maxima Veendam: Beneden Verlaat 79
  3. Maxima Winschoten: Mr. A.J. de Sitterstraat 10h
  4. Voedselbank Groningen: Oosterhamrikkade 119
  5. De Mellenhorst: Waterhuizerweg 36, Haren