Vrijwilligerscollege organiseert Autisme Belevings Circuit

HOOGEZAND -  Het Vrijwilligerscollege organiseert in samenwerking met MEE Groningen een gratis training voor vrijwilligers die te maken hebben met kinderen en/of volwassenen met autisme.

Via 10 korte opdrachten brengt het Autisme Belevings Circuit de deelnemers in de gevoelswereld van het autisme.

Ervaren hoe het is om autistisch te zijn

De ervaringen die de deelnemers opdoen tijdens het doorlopen van het circuit zijn gebaseerd op de volgende vragen: Hoe is het wanneer je elkaar niet (meer) begrijpt? Hoe voelt het als er teveel prikkels in een keer binnenkomen, hoe reageer je? Welke frustraties levert het op als je ergens geen inzicht in hebt? Hoe ervaar je het als je gedwongen wordt anders te moeten denken en handelen dan dat je gewend bent? De oefeningen worden begeleid door een speciaal hiervoor geschoolde trainer van MEE Groningen.

Aanmelden voor het Autisme Belevings Circuit

De training vindt plaats op 4 juni 2015 van 13.30-16.00 uur in Wijkcentrum de Kern aan de Rembrandtlaan 72A in Hoogezand. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar aanmelden is wel vereist. Dit kan via de website www.kwartierzorgenwelzijn.nl/activiteiten of telefonisch 0598-364900. Er kunnen maximaal 16 vrijwilligers deelnemen aan deze training. Vol = vol.