Leerlingen organiseren markt voor schoolreis

HOOGEZAND -   Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand hielden donderdag 21 mei een markt om hun schoolreis naar het eiland Borkum, die over een paar week gepland staat, zelf te financieren.

De leerlingen uit de tweede klassen vmbo-bb/kb verkochten in kraampjes op het schoolplein producten die ze de afgelopen weken veelal tijdens lessen praktische sectororiëntatie hadden gemaakt.

Markt voor schoolreis

De markt is druk bezocht. Niet alleen door medeleerlingen en docenten van het Aletta, maar ook door veel vaders, moeders en zelfs opa’s en oma’s van de leerlingen. In een gezellige sfeer werden de zelfgemaakte etenswaren, zeepjes, vogelkastjes, potjes, vaasjes en zelf opgekweekte plantjes verkocht. Er was ook een nagelstudio op het plein, waar handen en nagels van de bezoekers werden verzorgd. Uiteraard tegen betaling. Daarnaast was er voor wie actief bezig wilde zijn doelschieten en natte sponsen gooien. Of swingen op muziek, die werd gedraaid door talentvolle dj’s.

Opbrengst markt

Aan het eind van de drukbezochte markt bleek dat er al mooi bedrag in kas is om het schoolreisje te financieren. Echter nog niet voldoende en daarom zullen deze tweede klassers de komende weken nog een aantal acties opstarten om het eindbudget te halen.