An-Noer houdt benefiet voor moskee Hoogezand

HOOGEZAND - Moskee An-Noer in Hoogezand houdt komende zondag, 31 mei, van 11.30 tot 18.00 uur een benefiet.

De opbrengst is bestemd voor de beoogde aankoop van de moskee.

Huur moskee opgezegd

“An-Noer en de Turkse vereniging huren de moskee al 20 jaar,” vertelt woordvoerder Atte Spanjer. “In 2014 kregen we ineens een brief van verhuurder Lefier waarin de huur per 1 mei 2016 werd opgezegd. In december 2014 hebben we met Lefier om tafel gezeten en toen bleek het mogelijk de moskee te kopen."

Achterstallig onderhoud

Dit is echter een kostbare zaak. Nog los van het aankoopbedrag en de kosten koper moet er namelijk veel worden verbeterd. Er is de afgelopen 20 jaar nauwelijks onderhoud gepleegd. Het dak en de cv-ketel moeten worden vervangen en bijna het hele pand heeft enkel glas. We hebben bouwkundig- en asbestonderzoek laten uitvoeren en wachten nu nog op een schoongrondverklaring. Het lijkt allemaal in orde en we willen wel kopen."

Benefiet voor aankoop moskee An-Noer

"Maar we hebben het geld niet. Vandaar de markt op zondag. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen en er worden spullen en smakelijke multiculturele hapjes verkocht. Daarnaast doen we een beroep op de leden van de moskee, schrijven we alle moskeeën in Nederland aan en enkele in het buitenland waar we een band mee hebben. Op die manier hopen we het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. ” De markt wordt gehouden aan Spoorstraat-zuid 61 in Hoogezand.