Kropswolderbuitenpolder ook voor rolstoelrijders

KROPSWOLDE - Het Groninger Landschap heeft op dinsdag 26 mei haar rolstoelvriendelijke vogelkijkhut geopend in de Kropswolderbuitenpolder in het Zuidlaardermeergebied.

Iedereen kan nu vanuit de kijkhut bijzondere vogels spotten zoals de witwangstern, geoorde futen en zelfs zeearenden.

Opening vogelhut Kropswolderbuitenpolder

Marco Glastra, directeur Het Groninger Landschap, verzorgde samen met kunstenaar Erik van Ommen en de leerlingen van groep 6 en 7 van de Openbare Walstraschool uit Kropswolde de opening. De leerlingen schilderden met hulp van Van Ommen verschillende reigersoorten die in het gebied voorkomen. Vervolgens werden de doeken in de kijkhut opgehangen. De vijf mooiste schilderijen krijgen een vaste plek in de vogelkijkhut.

Water in de Kropswolderbuitenpolder

In de Kropswolderpolder draait alles om water. Hoge waterstanden aan het einde van de winter die diep uitzakken in de zomer, precies zoals dat in een natuurlijk wetland gebeurt. Deze wisselende waterstanden leveren een uitstekende leefomgeving voor tal van vogels en moerasnatuur. Dit maakt het tot één van de beste gebieden in Groningen om vogels te spotten. De realisatie van de kijkhut is financieel mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, een nalatenschap van de heer H.A. Spa uit Haren en een gift van De Friesland Zorgverzekeraar