Onbezorgde verwendag voor jonge moeders

HOOGEZAND - , VEENDAM, PEKELA - Binnen de Caritasinstelling Norbertusparochie (PCI) is er sinds kort een werkgroep, die een Onbezorgde Dag organiseert voor kinderen en volwassenen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.

In oktober 2014 was dat voor een groep kinderen die door allerlei omstandigheden niet op vakantie konden. En afgelopen donderdag, 21 mei, was er een Onbezorgde Dag  voor jonge moeders uit de omgeving van de Pekela’s, Veendam, Hoogezand-Sappemeer en Winschoten.

Onbezorgde Dag

Tijdens de voorbereiding werd het idee geboren om de moeders een gezellige morgen aan te bieden, met van alles op het gebied van uiterlijke verzorging. Echt even tijd voor  zichzelf. "Begeleiders van Centrum Jeugd en Gezin waren enthousiast," vertelt Rita Arends van Caritas. "We kregen de hulp van schoonheidsspecialistes, kapsters, nagelstylistes, manicures, pedicures en een diëtiste. Beroepskrachten en ook leerlingen, die dit als schoolproject mochten doen. Daarnaast was de kledingbank aanwezig, waar kinderkleding kon worden uitgezocht en er was een groot aantal knuffelbeesten die een goed tehuis zochten. De morgen werd gehouden in wijkcentrum Dukdalf in Veendam, waar de moeders ook met allerlei lekkers werden verwend."

Heerlijke verwendag

De Caritasinstelling Norbertusparochie vond het fantastisch dat er zoveel mensen mee wilden doen om er een geslaagde morgen van te maken. " We zagen alleen maar blije gezichten en aan het eind van de dag nog mooiere moeders."