Stormvogels en Tour '75 organiseren Wielerronde van Hoogezand-Sappemeer

HOOGEZAND - , VEENDAM - De wielerverenigingen Tour’75 (Hoogezand-Sappemeer) en de Stormvogels (Veendam) organiseren voor zondag 31 mei de vierde Wielerronde van Hoogezand-Sappemeer.

Vanaf 09.30 uur vinden de wedstrijden plaats op een mooi, maar lastig parcours in Sappemeer. Start/finish is aan de Noorderstraat, ter hoogte van de Kleinemeersterstraat. Deze ronde wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hoogezand-Sappemeer en door een reeks van sponsors w.o. Aegis advocaten, Autoschade Herstel Boog Hoogezand, Jumbo Hoogezand en Sappemeer.

Programma Wielerronde 2015

Om 09.30 uur wordt begonnen met de jeugdwedstrijden, van klein naar groot in allerlei leeftijdscategorieën. Daar rijdt wellicht de opvolgster van Marianne Vos of de Tom Jelte Slagter en Bauke Mollena van morgen. Ook die grote rensters en renners zijn ooit zo begonnen. De organiserende verenigingen en de gemeente vinden het van belang dat ook deze vorm van breedtesport op deze manier een plekje krijgt in het programma. Vanaf 12.45 uur is het de beurt aan de vrouwen-nieuwelingen en vrouwen-junioren. De mannen amateurs, sportklasse, nieuwelingen en junioren volgen om 15.45 en sluiten de dag af. Momenteel hebben zich meer dan 170 deelnemers ingeschreven.

Randprogramma Wielerronde

De toegang tot het 1.300 meter lange parcours is vrij en gratis. Het parkeren kan op het parkeerterrein aan de Kleinemeersterstraat en langs de ventweg van de Noorderstraat. Naast het criterium is er nog een side event voor de plaatselijke jeugd. Op de parkeerplaatsen van de Aldi kan men voetballen, tennissen en nog veel meer sportactiviteiten deelnemen. Tijdens deze dag is cafetaria Sap’meer/ LP eetcafe The Vinylbrothers de gehele dag open. Hier kan men terecht voor koffie, fris en warme hap.