Humanitas Boekenkast in Hoogezand

HOOGEZAND - , SLOCHTEREN - In het Humanitas kantoor aan de Kerkstraat te Hoogezand wordt woensdag 10 juni de Humanitas boekenkast in gebruik genomen.

Een vrijwilliger van Humanitas heeft het initiatief genomen om op het kantoor aan de Kerkstraat in Hoogezand een eigen bibliotheek in te richten. In deze bibliotheek staan boeken voor voorleesvrijwilligers, voor vrijwilligers die een inburgeraar begeleiden en voor de inburgeraars.

Humanitas Boekenkast voor vrijwilligers

De afdeling Hoogezand-Sappemeer/Slochteren van Humanitas kent vele activiteiten die met de Nederlandse taal te maken hebben, zoals het voorlezen van kinderen, het Taalcafé en de inburgering. Aanleiding voor het oprichten van een eigen boekenkast is het verdwijnen van bibliotheekvoorzieningen in Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. Dankzij de Humanitas boekenkast kunnen de vrijwilligers tijdens openingsuren van het kantoor gratis materiaal lenen om te gebruiken bij het voorlezen of de taallessen. De vrijwilligers lezen op dit moment 70 kinderen uit 50 gezinnen voor. Ook worden 42 inburgeraars door vrijwilligers begeleid.

Inrichting boekenkast

In de afgelopen maanden zijn vrijwilligers van Humanitas druk in de weer geweest. Er zijn boekenkasten gekomen van de voormalige boekhandel Hoco. Basisschool De Schakel uit Hoogezand heeft boeken geschonken. Deze boeken zijn voorzien van door de vrijwilligers van een stempel en een sticker voorzien.