EHBO Sappemeer 2e bij landelijke kampioenschappen

SAPPEMEER -  Het wedstrijdteam van EHBO Sappemeer is 30 mei naar de Nederlandse kampioenschappen EHBO in Rijssen geweest.

Er waren vanuit het hele land 17 van de beste EHBO teams verzameld om tegen elkaar ten strijde te trekken.

EHBO casus

Op een wedstrijd als deze zijn door de organisatie EHBO Nederland een aantal boxen gemaakt. In iedere box wordt een casus in scene gezet waarop de teams worden losgelaten. Een team bestaat uit drie EHBO'ers en eentje op reserve. "Je wordt als team dus in een kamer gelaten zonder dat je weet wat je te wachten staat. Vervolgens moet je de situatie volgens de huidige regels en werkwijzen van het Oranje Kruis oplossen," vertelt Gea Slagter namens EHBO Sappemeer.

Oefenen voor EHBO wedstrijd

De teams oefenden onder leiding van Hilda Reinders (kaderinstructeur) een aantal keren per jaar en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Na een spannende eindronde waarin de twee beste teams het tegen elkaar opnamen, heeft het team van EHBO Sappemeer de tweede plaats veroverd. Het bestuur en de EHBO-collega's van dit team zijn bijzonder trots. Gea: "In april waren twee van onze teams op de regionale wedstrijden al tweede en derde en nu dus weer een notering in de top 3!"