Nieuwe naam op textielcontainers Tynaarlo

TYNAARLO - De textielcontainers in Tynaarlo hebben sinds half mei nieuwe stickers.

Sympany is de nieuwe naam van de in januari gefuseerde charitatieve textielinzamelaars KICI en Humana. Voorheen was Humana de textielinzamelaar in de gemeente.

Opknapbeurt voor textielcontainers

Een nieuwe naam betekent ook een nieuwe uitstraling Sympany zal in de komende tijd alle ruim 2.400 textielcontainers verspreid door heel Nederland omstickeren van KICI en Humana naar Sympany. Dit is een tijdelijke sticker waarmee alleen het logo wordt vervangen. Op termijn komen er volledig nieuwe stickers en krijgen de containers een opknapbeurt. De containers van KICI waren groen en die van Humana creme. De containers blijven in ieder geval tot de opknapbeurt in de huidige kleur, dus groen of crème.

Alle textiel welkom by Sympany

Ook in de Sympany-containers blijft alle textiel welkom! In Nederland komt er nog onnodig veel textiel in het restafval, waarna het de verbrandingsoven in gaat. Nederlanders gooien gemiddeld 7,4 kilo textiel per persoon per jaar bij het restafval, zo blijkt uit onderzoek (bron: VHT website, artikel d.d. 28-04-2014). Tweederde van dit weggegooide textiel is geschikt voor hergebruik of recycling. Consumenten denken vaak dat kapotte of versleten kleding en ook lappen stof, niet hergebruikt kunnen worden. Dat kan echter wel. Sympany accepteert alle soorten textiel, ook het niet herdraagbare. Sympany werkt samen met ReBlend om op industriële schaal nieuw textiel te laten maken dat voor de volle 100% uit gerecycled textiel bestaat. Ook wordt samengewerkt met VRK Acoustics dat duurzame isolatie producten maakt van gerecycled katoen.

Waar staan de textielcontainers

Uw dichtstbijzijnde textielcontainer vindt u op www.sympany.nl