Oppositiepartijen verlaten woedend raadsvergadering H-S

HOOGEZAND - De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer voelen zich geschoffeerd.

In de opiniërende raadsvergadering van 18 mei 2015 werd uitgebreid gesproken over het verzelfstandigingsplan van Kielzog en Sportcentrum De Kalkwijck.  Er waren nog wat onduidelijkheden. De raadsleden wilden alvorens een beslissing te nemen nog een keer opiniërend over dit onderwerp vergaderen. "Deze mogelijkheid is de gemeenteraadsvergadering van Hoogezand-Sappemeer ontnomen," aldus Jaap Borg, fractievoorzitter van VVD Hoogezand-Sappemeer.

Rol van de SP

"Een wel heel vreemde rol speelt de SP in deze gang van zaken. In de bijeenkomst van 18 mei gaven ze aan dat de raadsvoordracht nog niet naar de besluitvormende raad kon. Vandaag zijn ze een andere mening toegedaan. De oppositie kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de SP-wethouder de fractie van de SP heeft bewerkt, waardoor hun standpunt gewijzigd is. Op zich is dat hun goed recht, echter de raad was van mening dat het betreffend raadsvoorstel niet voor besluitvorming rijp was. Zo staat dat ook in de besluitenlijst van die vergadering genotuleerd."

Oppositiepartijen verlaten raadsvergadering

De oppositiepartijen VVD, Lokaal Perspectief en de Fractie Julia Polat waren zo boos dat ze de raadsvergadering hebben verlaten. "Als het college en de raad zich aan de spelregels houden, doen we graag weer mee. Maar voor nu hebben we het even gehad met deze politiek," aldus Borg.