Reuring om Magnuskerk in Anloo

ANLOO - De Magnuskerk in Anloo zal van 12 juni tot en met 11 juli 2015 schuil gaan achter een spandoek van 200 meter.

Hierop staan 160 afbeeldingen van diezelfde kerk. Dit is één van de activiteiten waarmee de vereniging Historisch Anloo aandacht wil vestigen op de rol van de kerk in het landschap.

De kerk middenin het dorp

De oude bisschopskerk staat in het midden van het dorpsgebied, maar welke Anloër is zich daar nog van bewust? Oudere bewoners kunnen zich nog herinneren dat de toren met zijn parmantige dakruitertje op vele plekken en vanuit verschillende windrichtingen zichtbaar was. Van die vertrouwde doorkijkjes en vergezichten zijn er maar weinig overgebleven. Daar gaat de vereniging Historisch Anloo met Rondom Magnus verandering in aanbrengen.

Programma Rondom Magnus

Historisch Anloo heeft de volgende activiteiten georganiseerd 1. Landschapsframes: op verschillende plaatsen waar de schilder destijds heeft gezeten kunt u zijn schilderijen vergelijken met het huidige beeld. 2. Buitenexpositie: een maand lang gaat de echte kerk bijna schuil achter 200 meter kerkafbeeldingen. 3. Rondwandeling 'Blik op de kerk': langs verschillende uitzichtpunten op de kerk. Het boekje met een routebeschrijving en vele afbeeldingen is verkrijgbaar bij de tentoonstelling in de kerk en ook bij horecabedrijven in Anloo. 4. Binnenexpositie 'Blik in de kerk': een verrassende presentatie van voorwerpen, kaarten en andere parafernalia. Dagelijks van 13.00 - 17.00 uur te bekijken. 5. Panorama Magnus: een expositie over het werk van Evert Musch en recente schilderijen van andere schilders. Te bekijken op zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur.

Evenementen Rondom Magnus

Op vrijdag 12 juni kunt u nar het Symposium Rondom Magnus, over de invloed van veranderingen in het landschap op cultuurhistorische beleving. Opgeven kan tot 10 juni op www.drentslandschap.24uurschop.nl Zaterdag 20 juni is de Rondom Magnus-markt met plaatselijke producten, muziek, wandelroute Rondom Magnus en amateur kunstschilders. De markt duurt van 11.00 - 16.00 uur. Op zaterdag 27 juni is het Schrieversdag, een culinaire ontmoeting met bekende schrijvers en dichters in de horecabedrijven in Annen. Aanvang 11.00 uur. Zaterdag 4 juli begint de tentoonstelling 'Kerk op het blik'. Schoolkinderen uit Anloo hebben lege blikken artistiek bewerkt. Op zaterdag begint de tentoonstelling van deze blikken

Afsluiting Rondom Magnus

Zaterdag 11 juli wordt het project afgesloten met een veiling van de afbeeldingen die voor Rondom Magnus gemaakt zijn verkocht. De opbrengst gaat naar de Stichting Oude Drentse Kerken. Meer informatie over alle activiteiten? Kijk dan op www.historischanloo.nl