St. Gerardus Majellaschool opent schoolbibliotheek

HOOGEZAND - Op de St. Gerardus Majellaschool in Hoogezand is donderdag 4 juni officieel de nieuwe schoolbibliotheek geopend door burgemeester Peter de Jonge en schoolschrijfster Martine Letterie.

De bibliotheek op school is een initiatief en samenwerking van de St. Gerardus Majellaschool en de bibliotheek. De afgelopen maanden hebben beide partijen hard gewerkt om tot een prachtig resultaat te komen.

Schoolbibliotheek 'De Letterie'

De schoolbibliotheek heet ‘De Letterie’, naar schrijfster Martine Letterie die in het kader van het project ‘De Schoolschrijver’ de afgelopen maanden op haar manier heeft bijgedragen aan het lees- en schrijfonderwijs op de St. Gerardus Majellaschool. Martine stimuleerde de kinderen tot lezen en schrijven, wat heeft geresulteerd in bundels met familieverhalen van elke klas.

Lezen stimuleren

De school en de bibliotheek willen de kinderen blijven stimuleren te lezen door de opening van de schoolbibliotheek. Vrij lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Dit is wat de school wil bereiken met de gratis te lenen boeken uit De Letterie. Alle kinderen krijgen een eigen pasje om boeken te lenen.

Schoolbibliotheek geopend

De officiële opening van de schoolbibliotheek werd verricht door de burgemeester die het lint doorknipte, nadat hij samen met Martine Letterie de naam van de school had onthuld. Na het doorknippen van het lint mochten alle kinderen een kijkje nemen in de nieuwe bibliotheek. Ze vonden 'm prachtig.