Karateka’s Fight Game Academy Zuidlaren in de prijzen

ZUIDLAREN -  Karateka’s van de Fight Game Academy Zuidlaren hebben afgelopen weekend deelgenomen aan het Noord-Nederlands Kampioenschap (NNK) in Ureterp.

Namens de sportschool van Semmy Schilt deden Dylano Lamain, Rowan Pijnakker, Gerja Dekker, Aaldrik Dekker, Steffan Super, Kevin Super en Stefan de Ruiter mee, ieder deed in zijn of haar eigen leeftijdscategorie.

Prijzen Voor Fight Game Academy

Het bleef niet alleen bij deelname voor de pupillen van Shihan Jan Norder.

Semmy Schilt en Rudolf Bron mochten de jongens tijdens de wedstrijden begeleiden. Als eerst mocht Dylano Lamain optreden. Dylano heeft sterk gevochten maar behaalde net geen podiumplaats.

Vervolgens was Kevin Super aan de beur. Hij had twee mooie partijen gemaakt, maar de spanning werd te groot en heeft zich teruggetrokken uit het toernooi.

Stephan de Ruiter behaalde een welverdiende bronzen medaille. Gerja Dekker behaalde door haar doorzettingsvermogen en wilskracht een zilveren medaille. Rowan Pijnaker werd tweede in zijn catogorie.

Aaldrik Dekker en Steffan Super stonden zelfs op het hoogste schavot. Zij mogen zich dit jaar officieel beste karateka van Noord-Nederland noemen.

Gemoedelijk

Voor enkele karateka’s van de Fight Game Academy was dit de eerste wedstrijd van hun nog prille carrières. Dit zorgde voor de nodige spanning bij de jonge deelnemers.

“Hiermee werd natuurlijk rekening gehouden,” vertelt Sem Schilt. “Gelukkig voelde Richard van Mansveld, de organisator van het NNK, dat goed aan. Hij gunde de kinderen de tijd en als het niveauverschil te groot bleek greep hij in.

Ondanks er voor mooie titels en bekers gevochten werd, was de sfeer dus erg gemoedelijk tijdens het kampioenschap.”

Dat beaamt medeorganisator Astrid Dekker: “Er werd tijdens de wedstrijden ook uitgelegd waarom een scheidsrechter een bepaalde beslissing nam. Hierdoor leerden de kinderen de sport beter kennen. Ook werd uitgelegd dat de hoofdscheidsrechter naar de gezichten van de kinderen keek om te zien of de karateka’s pijn hadden of niet. Het is namelijk essentieel dat de kinderen lol en plezier in de sport beleven.”

Karate voor zelfvertrouwen

Astrid Dekker merkt op dat steeds meer jongens en meisjes beginnen met karate. “Karate is een uitstekende sport om zelfvertrouwen op te bouwen en om jezelf goed te leren verdedigen.Daarnaast leer je dankzij karate omgaan met wedstrijdspanning. Ook omgaan met euforie en  teleurstellingen, in andere woorden winst en verlies, kun je leren met karate.”

Cohesie

Over de prestaties is de vijfvoudig wereldkampioen karate zeer te spreken: “De leerlingen hebben zich strijdbaar opgesteld en zich als ware karateka’s gedragen. Ze hadden respect voor elkaar en de tegenstanders.

Daarnaast vond ik de groepscohesie fantastisch. Wij zijn terug naar Zuidlaren gegaan met voldaan en goed gevoel.“