Voorstelling: De Muze en De Bouwput

HOOGEZAND -  Op de plek van het oude Kielzog, naast het gemeentehuis, wordt hard gewerkt aan het realiseren van een nieuw Kielzog.

Zaterdag 13 juni, van 10.00 tot 16.00 uur tijdens de Dag van de Bouw, bent u hier allemaal van harte welkom. Het Kielzog brengt die dag een voorstelling op de bouwlocatie: De Muze en de Bouwput.

De Muze waart over de bouwplaats...

Er gaan geruchten dat de Muze van het Kielzog rondwaart over de bouwplaats. Zij is haar huis kwijt geraakt en in één klap dakloos geworden. Jarenlang bewoonde zij het gebouw van de muziekschool en het theater, waar zij menigeen die zich met de schone kunsten bezig hield beschermde en inspireerde. Maar nu verstoren bouwvakkers haar rust met machines en lawaai. Dit kan zo niet langer doorgaan, we mogen de Muze niet kwijt raken! We kunnen toch niet zonder haar? Zij is de kracht van de broodnodige verbeelding. Op 13 juni wordt deze Muze gunstig gestemd om te zorgen dat zij in de buurt blijft en geduldig wacht tot de bouwers klaar zijn met het bouwen van haar nieuwe 'Kunstpaleis'.

Rondleiding langs de verbeelding

De Muze en de Bouwput is een rondleiding langs de verbeelding met muziek, dans, theater, literatuur en beeld. De route duurt ongeveer 40 minuten, aan het einde kun je wat drinken en luisteren naar optredens. Er start een paar keer per uur een rondleiding, met uitzondering van de periode 12.00-13.00 uur. Komt dat zien. De toegang is gratis!