Stijging huizenprijs en woningtransacties in Hoogezand-Sappemeer

HOOGEZAND - , SAPPEMEER - De huizenprijs in Hoogezand-Sappemeer is met 3 procent gestegen in eerste kwartaal 2015.

Het aantal transacties steeg met 37%.

Landelijk herstel van de woningmarkt

Vrijwel alle Nederlandse regio’s haken aan bij het landelijke herstel op de woningmarkt. In elke regio nam in 2014 het aantal woningverkopen toe en in 37 van de veertig regio’s steeg de gemiddelde verkoopprijs. Dit schrijven economen van de Rabobank in de vandaag verschenen studie 'Herstel op de regionale woningmarkt'.

De cijfers verklaard

Directievoorzitter Jan Loeters van Rabobank Stad en Midden Groningen: “De woningmarkt staat er in vrijwel heel Nederland beter voor. Dat komt door de gedaalde woningprijzen, de lage hypotheekrente, de gestegen werkgelegenheid en het herstelde vertrouwen in de woningmarkt. Daardoor groeide het aantal transacties. En dat leidt weer tot een minder ruime woningmarkt en dus hogere prijzen. We zien daarnaast een trend dat middelgrote kernen zoals gemeente Hoogezand-Sappemeer in trek zijn door hun aanbod van onder meer voorzieningen en cultuur.”

Woningmarkt in de hele provincie

In de provincie Groningen groeide het aantal transacties in het eerste kwartaal van 2015 met 30% en steeg de gemiddelde verkoopprijs met 3%. De regionale verschillen binnen de provincie zijn groot. In alle gemeenten nam het aantal transacties toe, maar de gemiddelde verkoopprijs steeg vooral in Veendam en Groningen. De gemeente Slochteren en Haren hebben beide te maken met een daling van de gemiddelde verkoopprijs ten opzichte van kwartaal 1 2014. De Regionale woningmarkt kunt u vinden op: www.rabobank.com/economie/