Teams LTC de Kalkwijck kampioen

HOOGEZAND - Na de laatste speelronde in de voorjaarscompetitie van de KNLTB, zijn er maar liefst zes teams kampioen geworden bij LTC de Kalkwijck.

Het 1e mixteam van de zondag senioren had op de laatste speeldag van de landelijke competitie thuis een lastige opgave en moest met minimaal 6-2 winnen van tegenstander GLTB uit Groningen om kampioen te worden. Uiteindelijk werd er met 7-1 en was promotie naar de 4e klasse een feit.

Junioren LTC de Kalkwijck op dreef

Bij de junioren kon het ook niet op en werd het 1e mixteam voor het tweede jaar op rij kampioen in de landelijke competitie. Vorig jaar speelde team nog voor het eerst in de 1e klasse 11 t/m 14 jaar en werd toen ook al kampioen. Dit jaar mocht het team voor het eerst uitkomen in de landelijke hoofdklasse van 11 t/m 14 jaar en er werd dan ook niet direct gedacht het kampioenschap, maar dat gebeurde toch. Het team presteerde vanaf dag één en werd ongeslagen kampioen, waarbij ook de tegenstander uit Joure op de laatste speeldag met 8-0 werd verslagen.

1e Meisjesteam eveneens in de prijzen

In het kielzog van de 2 mixteams volgde ook het 1e meisjesteam van de zondag het voorbeeld. Het team speelde dit jaar voor het eerst in de zondag competitie en mocht uitkomen in de 3e klasse 11 t/m 14 jaar. Ook zij begonnen vanaf dag 1 goed aan de competitie en kwamen eigenlijk niet in gevaar.

LTC deKalkwijck in de regionale competitie

Ook in de regionale competitie waren de teams van LTC de Kalkwijck succesvol. Op de laatste speeldag van donderdagochtend competitie was het nog spannend voor het 2e dames team. Zij speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk in Aduard en omdat hun concurrent Nienoord ook gelijkspeelde, konden zij het kampioenschap vieren en mogen ze volgend jaar in hoofdklasse spelen. In de regionale zaterdag competitie stond er dit jaar geen maat op het 2e herenteam. Zij speelden dit jaar in de 4e klasse, wonnen al hun wedstrijden met ruime cijfers en dwongen zo promotie naar de 3e klasse af. Het 1e herenteam in de 35+ competitie kan ook een kampioenschap bijschrijven op zegelijst van LTC de Kalkwijck dit jaar. Na vorig jaar nog gedegradeerd te zijn, mogen ze na het kampioenschap van dit jaar, de volgende competitieronde weer uitkomen in de 2e klasse.