Veteranendag 2015 in Hoogezand-Sappemeer

HOOGEZAND - Hotel Faber te Hoogezand vindt 20 juni 2015 de jaarlijkse veteranendag plaats.

Door de organiserende commissie (aangevuld met jonge veteranen) is dit jaar een uitgebreid programma samengesteld, waar niet alleen de uitgenodigde veteranen aan kunnen deelnemen maar ook andere belangstellenden.

Expositie veteranendag

Zo staan tussen 11.00 uur en 14.30 uur op het terrein achter Hotel Faber legervoertuigen opgesteld die kunnen worden bezichtigd en is in de grote zaal een fototentoonstelling  van het Veteraneninstituut, waarin onder andere het werk van dat instituut en de mensen wiens belangen het behartigt tot uitdrukking wordt gebracht.

Programma veteranendag

Het besloten gedeelte, waarvoor alleen de veteranen zijn uitgenodigd, begint om 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur). De zaal zal, nadat de voorzitter van de commissie de bijeenkomst heeft geopend, worden toegesproken door de burgemeester van Hoogezand-Sappemeer, Peter de Jonge, waarna de veteraan Henk de Wit een presentatie zal verzorgen over zijn uitzending naar Libanon. Het muzikale gedeelte wordt verzorg door leden van de muziekschool de Notenboom en het bekende zangduo Jacintha en Irena. Aan de deelnemers zal  vervolgens een Indische maaltijd worden aangeboden waarna zo rond 18.30 uur de bijeenkomst zal eindigen. Ook dit jaar is de verwachting dat de deelnemende veteranen in een ongedwongen sfeer ervaringen en herinneringen zullen uitwisselen. Elk jaar blijkt dat, ondanks dat er soms wel 40 jaar zit tussensommige oorlogs- en vredesmissies, er altijd weer zaken zijn die door iedereen herkend wordt.