Albrondaschool Kiel-Windeweer is springlevend

KIEL-WINDEWEER - In Kiel-Windeweer is de afgelopen maanden onrust geweest over de mogelijke sluiting van de Albrondaschool.

Sluiting van de school zou grote gevolgen hebben voor de leefbaarheid van het dorp.

Albrondaschool laat gezicht zien

"Er zijn verschillende acties geweest," vertelt MR-lid Ellis Meeldijk. "Op dit moment is er nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van de kleine scholen in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Het is nu relatief rustig; de gemeente heeft onlangs een projectvoorstel aangenomen waarin verschillende opties nader zullen worden onderzocht in een groter verband."

Albrondaschool vol leven

De J. Albrondaschool gaat ondertussen rustig door met lesgeven. Afgelopen week zijn de leerlingen er allemaal op uit geweest. Groep 1 en 2 hebben hun klas in een jungle veranderd. Groep 2 en 4 gingen op bezoek bij de fietsenmaker en groep 5 en 6 ging vogels spotten. Ellis: "In de onderbouw (groep 1, 2 en 3, 4) wordt veel met thema’s gewerkt. Het is op de Albrondaschool de gewoonte om hier op allerlei manieren vorm aan te geven. Dit kan zijn door een bij het thema passend bezoek, zoals aan de fietsenwinkel naar aanleiding van het thema verkeer. En door aankleding van de klas bij het thema jungle. Natuurgids Marja is vorig jaar invulleerkracht geweest op onze school en nam groep 5 en 6 mee naar de vogelkijkhut. Ook op een kleine school is dus genoeg te beleven."