Bijeenkomst Anders denken over psychische aandoeningen

HOOGEZAND - Veel vrijwilligersorganisaties constateren een groeiende toeloop van vrijwilligers met een GGz-problematiek.

Deze doelgroep vindt doorgaans maar moeilijk aansluiting binnen het vrijwilligerswerk.

Begrip voor mensen met psychische aandoeningen

Wilt u binnen uw organisatie meer bewustwording over psychische aandoeningen en de mogelijkheden zien en benutten van deze groep vrijwilligers? Het Vrijwilligerscollege organiseert in samenwerking met het provinciaal GGz-platform Groningen op 30 juni 2015 een gratis bijeenkomst om drempels en onbegrip weg te nemen.

Vooroordelen

Door vooroordelen of buitensluiting, meestal voortkomend uit onbekendheid, vinden deze vrijwilligers moeilijk hun plek binnen het vrijwilligerswerk. Anderzijds kan dat ook komen doordat zij zichzelf minderwaardig vinden of ervan uitgaan dat men toch niet welkom is. Meer kennis bij de medewerkers van uw organisatie helpt hen in de omgang met mensen met een GGz-problematiek.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op 30 juni 2015 van 14.00-15.30 uur en wordt gehouden bij Kwartier Zorg & Welzijn aan de Laan van de Sport 2 in Hoogezand. Er zijn geen kosten aan deze lezing verbonden, maar aanmelden is wel vereist en kan tot uiterlijk 27 juni via www.kwartierzorgenwelzijn.nl/activiteiten of telefonisch 0598-364900.

Over het Vrijwilligerscollege

Het Vrijwilligerscollege is een initiatief van het Steunpunt Vrijwilligerswerk, onderdeel van Kwartier Zorg & Welzijn en mede mogelijk gemaakt door het Skanfonds en de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Het biedt alle vrijwilligers en –organisaties in Hoogezand-Sappemeer de mogelijkheid zich (verder) te ontwikkelen in het vrijwilligerswerk via groepstrainingen of individuele begeleidingen.