1.000 reünisten naar Guyot-school Haren

HAREN -  Al meer dan 1.000 oud-leerlingen en (oud)medewerkers uit het hele land hebben zich aangemeld voor de Guyot-reünie zaterdag 13 juni in Haren.

De weersvoorspelling ziet er goed uit en het programma is rond.

Guyotscholen

In 1790 nam de Waalse predikant Henri Daniel Guyot in Groningen het initiatief om les te gaan geven aan dove kinderen. Op 14 april van dat jaar richtte hij in Groningen het eerste instituut voor Doven op. Het was de eerste rechtsvoorganger van wat nu Koninklijke Kentalis is, inmiddels een landelijke organisatie die naast onderwijs ook onderzoek doet en zorg biedt. Dit jaar bestaat Kentalis 225 jaar; dat wordt op verschillende manieren gevierd, waaronder met een reünie.

Programma reünie Guyot

De reünie is in eerste instantie bedoeld om elkaar te ontmoeten, herinneringen op te halen en om feest te vieren. Want 225 is een prachtige mijlpaal. Naast het ophalen van (oude) verhalen worden er verschillende activiteiten aangeboden. Dat varieert van een bezoek aan de Guyotscholen, het bekijken van oude filmpjes en foto’s tot aan muziek- en speelactiviteiten op het terrein van Kentalis en de Guyotscholen.  

Aanvang en afsluiting

Het terrein is geopend vanaf 10 uur. De officiële opening vindt plaats rond 12.00 uur. De feestelijkheden duren tot ongeveer 18.00 uur. Meer informatie via www.kentalis.nl/reunie