Statiegeldactie Coop voor Nationaal Fonds Kinderhulp

WINSCHOTEN - Coop komt in actie voor Nationaal Fonds Kinderhulp.

Klanten van de supermarktorganisatie kunnen sinds 8 juni acht weken lang hun statiegeld doneren aan de stichting. Coop verdubbelt het eindbedrag. Kinderhulp komt op voor de 400.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. Met de opbrengst van de statiegeldactie wil het fonds ervoor zorgen dat ook deze kinderen kunnen sporten.

Statiegeldactie

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengt van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al ruim 1,3 miljoen euro opgehaald.

Statiegeldactie voor Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien 400.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Met alledaagse dingen, zoals een fiets of kleding, ontspanning, in de vorm van een dagje uit of vakantie en ontwikkeling, door sport, muziekles of een laptop voor school.

Reactie Kinderhulp

Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp: “Kinderhulp vindt het fantastisch dat Coop onder andere invulling geeft aan maatschappelijk verantwoord ondernemen door goede doelen in Nederland te steunen. Er zijn in Nederland heel veel kinderen die niet kunnen sporten, omdat er in het gezin te weinig geld is voor contributie, kleding en sportattributen. Met de statiegeldactie van Coop kan Kinderhulp straks zorgen dat dit voor veel kinderen wel mogelijk wordt. Een geweldige ondersteuning van ons werk!” Voor meer informatie: www.coop.nl