Diploma vorkheftruck voor leerlingen Aletta Jacobs College

HOOGEZAND - 14 Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand hebben afgelopen week hun examen vorkheftruck afgelegd.

Eén meisje en 13 jongens volgden in Kolham de praktijkgerichte training ‘Veilig werken met een vorkheftruck’ bij T.T.C. Training & Certificering B.V.

Leren in de praktijk

Op de locatie Van Heemskerckstraat van het dr. Aletta Jacobs College ligt de nadruk op het leren in de praktijk. De leerlingen krijgen dan ook de kans om tijdens hun schoolloopbaan al diverse certificaten te behalen, die een pre zijn bij de overstap van school naar het bedrijfsleven. Ze kunnen onder andere een certificaat VCA (basiskennis Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers), een tractorcertificaat en een certificaat Veilig werken met een vorkheftruck behalen.

Veilig werken

De praktijkgerichte trainingen van T.T.C. in Kolham zijn erop gericht om de veiligheid, de kennis en het inzicht van werknemers te vergroten op het gebied van de werkzaamheden in en rond het magazijn, de werkplaats, de industrie en nog veel andere werkplekken en werkzaamheden. Instructeur Fokke Hoekstra van T.T.C. bracht met veel enthousiasme en humor zijn kennis over op de leerlingen. Na de theorielessen en een theorietoets mochten ze het geleerde in de praktijk brengen met behulp van twee verschillende vorkheftrucks. Dit ging de een wat makkelijker af dan de ander, maar uiteindelijk gingen er 11 AJC’ers trots met een certificaat naar huis. Drie jongens krijgen een herkansing: ze zijn wel geslaagd voor de theorie, maar mogen volgend schooljaar het praktijkgedeelte nog een keer over doen.