All star team wint Kwiek nederlagentoernooi

HOOGEZAND - , SAPPEMEER - V.v. Kwiek hield zaterdag 13 juni de finale van haar nederlagentoernooi met een aantal leuke ploegen.

V.v. Groninger Boys, de net niet gepromoveerde 2e klasser, en v.v. Actief vormden samen met het all star team en het 1e van Kwiek het deelnemersveld.

Verslag Kwiek nederlagentoernooi

In de eerste wedstrijd was er direct een verrassing: Kwiek won (nog verdiend ook) van Groninger Boys. Kwiek was dus de 1e In de tweede voorrondewedstrijd won het all star team met ruime cijfers van de v.v. Actief. Het all star team bestond bijna alleen maar uit spelers die hoofd- en topklasse spelen. Het was dus bepaald geen schande dat de v.v. Actief deze wedstrijd niet heeft gewonnen.

Troostfinale

De troostfinale alsmede de finale stonden na deze wedstrijden vast, met als grote verrassing dus de hoofdmacht van de v.v. Kwiek in de finale. De troostfinale is gewonnen door het team van v.v. Groninger Boys. Dat Kwiek niet kon winnen van het all star team was vooraf geen verrassing. Wel verrassend was de weerstand die het team bood tegen de veelal technisch veel betere spelers.

Waardering voor de scheidsrechters

Aanwezig directeur van de FC Groningen, Hans Nijland, sprak terecht zijn waardering uit voor de vier scheidsrechters. In een toernooi waarin een mooie hoofdprijs op het spel staat kunnen de emoties wel eens oplopen, maar dat werd door de scheidsrechters prima in de hand gehouden. Hans Nijland nodigde de vier heren dan ook uit voor de oefenwedstrijd FC Groningen - Southampton op zaterdag 18 juli. Vervolgens reikte hij de eerste en tweede prijs uit aan respectievelijk het all star team en v.v. Kwiek.

Verrassing voor v.v. Kwiek

Als dank voor de organisatie van het toernooi had Nijland nog een leuke verrassing voor de club. Hij overhandigde Ruben Wasia (aanvoerder van het 1e) een FC Groningen shirt met handtekeningen van de spelers. De aanvoerders van het all star team en v.v. Kwiek bedankten de organisatie en het aanwezige publiek. Daarna is in het clubhuis nog een feestje gevierd om de goede prestaties te vieren. V.v. Kwiek is zeer tevreden met een geslaagde dag.