FTC Tour '75 viert 40-jarig bestaan

HOOGEZAND - FTC Tour '75 bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd.

Ter gelegenheid van het jubileum onthulde wethouder Ger Lindeman een 'jubileumpaal'. De bordjes op deze Tour '75 wegwijzer verwijzen naar de verschillende roemruchte tochten die de wielrenclub in al die jaren maakte.

Tour '75 viert 40-jarig bestaan

Tour '75 heeft 78 leden, allemaal volwassenen. Ze trekken er wekelijks samen op uit en eens per jaar organiseert het bestuur een clubweekend. "We kiezen elkjaar een andere bestemming," vertelt de huidige voorzitter, Harry Rijkens. "Zo hebben we al eens Hoogezand-Roubaix gedaan, zijn we terugggefietst vanuit Luxemburg, hebben we een rondje IJsselmeer gereden enz. We kiezen iets wat tot de verbeelding spreekt en onze mensen op de pedalen krijgt. Vanwege het jubileum zijn we dit jaar met 50 man naar Majorca gegaan, het fietseiland bij uitstek."

Wegwijzer bij De Kalkwijck

"De wegwijzer bij De Kalkwijck hebben we zelf bekostigd. Met zoveel leden heb je altijd wel iemand die iemand kent die iemand kent ... Waarom we 'm bij de De Kalkwijck hebben gepoot? Dat is ons nieuwe vertrekpunt. We zijn jarenlangv ertrokken vanaf de bibliotheek in Hoogezand, maar dat was op den duur niet handig meer. Bovendien past zo'n sportieve omgeving als De Kalkwijck goed bij onze vereniging."