Summerschool techniek voor kinderen van 10-15 jaar

REGIO - Kinderen van 10 tot en met 15 jaar kunnen in de eerste week van de zomervakantie meedoen aan de Summerschool van Hanzehogeschool Groningen.

De Summerschool wordt georganiseerd door het Knooppunt Techniek en het Zwaartepunt Energie. Er kunnen maximaal 40 kinderen meedoen.

Summerschool Junior

De Summerschool Junior is bestemd voor kinderen die nieuwsgierig en onderzoekend zijn, ongeacht het niveau. Vier dagen lang gaan de kinderen aan de slag met wetenschap om een antwoord te vinden op allerlei interessante onderzoeksvragen. Hoe programmeer je een robot zodat hij een eenvoudige opdracht uitvoert? Hoe ontwerp je iets voor de 3D-printer? De workshops worden verzorgd door docenten van het instituut voor Life Science & Technology, het instituut voor Engineering, EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en de faculteit Biologie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 100,-; voor minima is een korting mogelijk van € 40,-.

Programma Summerschool

De dagen duren van 09.30-16.15 uur en zijn onderverdeeld in een workshop in de ochtend (10.00-12.30 uur) en een workshop in de middag (13.30-16.00 uur). Tijdens de lunch (zelf meenemen) vindt er op woensdag een sport- en spelactiviteit plaats bij het Instituut voor Sportstudies. De kinderen worden de hele dag, van en naar de workshops, begeleid en ondersteund door studenten.