Collecte voor Multiple Sclerose

VEENDAM - , HOOGEZAND - 17.000 Nederlanders hebben Multiple Sclerose (MS).

Aan de buitenkant zie je in veel gevallen niks. Toch hebben zij er dagelijks last van. Waarom kan je soms prima lopen en maak je de andere dag gebruik van een scootmobiel? Heb je de ene dag energie voor de dagelijkse dingen en de andere dag kan er bijna niks?

Collecte voor Multiple Sclerose

Van 23 t/m 28 november zetten vele partners, kinderen en familieleden zich in tijdens de collecteweek van het Nationaal MS Fonds. Zij erkennen en herkennen de symptomen zoals gezichtsverlies, uitval aan armen en benen en zetten zich in om MS een gezicht te geven. Ook heel veel mensen met MS doen mee met de collecteweek. Degene die niet kunnen of willen collecteren hangen de vlag uit tijdens de collecteweek. Met de opbrengst financiert het MS Fonds aan onderzoek naar de ziekte.

Collectanten gezocht

"Echter, we kunnen ons gezicht nog lang niet bij alle huizen laten zien," vertelt Pamela Zaat, landelijk collectecoördinator Nationaal MS Fonds. "Heb je twee uurtjes de tijd en wil je in jouw eigen buurt meer bekendheid geven aan Multiple Sclerose? Meld je aan als collectant en help mee." Kijk voor meer informatie op www.nationaalmsfonds.nl