Sprookjesdag in Veendam

VEENDAM - Stichting Bogdike, Summerfun en Hoi Pippeloi organiseren de tweede Sprookjesdag in van Veendam.

Op zaterdag 27 juni tussen 13.00 en 17.00 uur wordt het centrum van de Parkstad bevolkt door sprookjes- en andere fantasiefiguren.

Er was eens...

Tussen ‘Er was eens…' en ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’ gaat een wereld schuil waarin fantasiewezens en magie een belangrijke rol spelen. Een sprookje is een verzonnen verhaal waarin wonderen gebeuren, goed en kwaad scherp tegen elkaar worden gezet en waar vaak een les aan ten grondslag ligt. In Veendam komen ze tot leven tijdens de Sprookjesdag.

Programma Sprookjesdag

Ontmoet Roodkapje, Peter Pan en Kapitein Haak, Pirates4Kids, Theater Knars, de Banjoman, een vuurspuwer, minstrelen, de rattenvanger van Hamelen, kunstenares Maggie Gunzel en bellenblazers op je tocht door het centrum. Fun to Feest komt schminken en stadsomroeper Geert Veen is er ook weer. Summerfun bestaat 15 jaar en trakteert de kinderen op gratis poffertjes, medewerkers van de bibliotheek lezen voor en Hoi Pippeloi houdt o.a. een vossenjacht. Wie wil kan verkleed als sprookjesfiguur of piraat naar het centrum komen.