Speuren naar diersporen in Borgerswold

VEENDAM - , HOOGEZAND - Veel mensen genieten van Borgerswold in Veendam.

Maar dat er ook veel dieren in dit park leven verwacht je misschien niet zo snel. Vossen, reeën en ransuilen laten zich overdag zelden zien. Toch zijn ze er wel.

Speuren naar diersporen in Borgerswold

Zondag 28 juni kunnen kinderen en volwassenen samen met IVN Hoogezand-Sappemeer met andere ogen door het park wandelen en speuren naar sporen die dieren hebben achtergelaten. "Op die manier krijgen we een beeld van het verborgen dierenleven dat zich hier afspeelt," aldus gids Hannelore Börger. "We starten om 14.00 uur op parkeerplaats Peerdewaske aan de Woortmanslaan in Veendam. Carpoolen kan eventueel om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van de Stichting NME (kinderboerderij), Burg. van Royenstraat West 11-13 in Hoogezand.

Zomerwandelingen

De wandeling wordt georganiseerd door IVN Hoogezand-Sappemeer i.s.m. Stichting NME Hoogezand-Sappemeer en is de eerste van vier zomerwandelingen. De wandelingen zijn bedoeld om gezellig samen buiten te zijn, steeds op een andere locatie en met een ander thema. Een overzicht van de wandelingen vindt u op https://www.ivn.nl/afdeling/hoogezand-sappemeer/activiteiten